444 5 715
Pzts - Cum 08:00 - 18:00

11 Nolu Nuriye Özbaş Aile Sağlığı Merkezi Açıldı.

11 Nolu Nuriye Özbaş Aile Sağlığı Merkezi Açıldı.28 Şubat 2018 Çarşamba

11 Nolu Nuriye Özbaş Aile Sağlığı Merkezi, Kırveli Mahallesinde düzenlenen törenle hizmete açıldı. Salihli Belediyesi’nin yer tahsis ettiği alan üzerine hayırsever işadamı Ahmet Özbaş tarafından annesi Nuriye Özbaş adına yaptırılan Aile Sağlığı Merkezi açılış törenine, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Kaymakam Ertan Peynircioğlu, Garnizon Komutanı J.Bnb.Yavuz Yavuz, Belediye Başkanı Zeki Kayda, Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Belediye Başkan Yardımcıları Yalım Şenkaya, Mahmut Süreyya Karaoğlu ve İbrahim Karaca, Büyükşehir Salihli Koordinatörü Ali Rıza Ünveren, Manisa İl Sağlık Müdürü Ziya Tay, Salihli Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Ufuk Berberoğlu, siyasi parti başkanları, oda başkanları ile Belediye Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Ahmet Özbaş yaptığı konuşmada;

''Özbaş Ailesi olarak 2014-2015 seneleri bizim için kederli seneler oldu.2014 senesinde Annemiz Hacı Nuriye Özbaş'ı 2015 senesinde Şirketimizin Kurucusu Yönetim Kurulu Başkanımız Babamız Hacı Çetin Özbaş'ı kaybetmenin acısını yaşadık.Büyüklerimizin ismini yaşatmak ve vatandaşlarımıza sağlıkla ilgili yarar sağlayacağımızı düşündüğümüz için sağlık ocağı yapma kararı aldık.Bugün açılışı yapılacak olan sağlık ocağının doğduğumuz ve büyüdüğümüz şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.Sağlık ocağının yapılmasında emekleri geçen Belediye Başkanımız Sayın Zeki Kayda'ya, Toplum Sağlığı Müdürümüz Sayın Ufuk Berberoğlu'na, açılışta bizleri yalnız bırakmayan bizleri onurlandıran Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş Bey'e, Manisa Millet Vekilimiz Sayın Selçuk Özdağ'a,beye Sayın Kaymakamımız Ertan Peynircioğlu'na, Oda Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyelerine ve Tüm misafirlerimize ve Halkımıza teşekkür ederim.Salihlimize hayırlı olsun.  

Aile Sağlığı Merkezinin 3 doktor ile Kırveli Mahallesine sağlık hizmeti vereceğini belirten Belediye Başkanı Zeki Kayda, bölge halkı için sağlık merkezinin büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Mahalle halkına sağlık merkezi sözü verdiğini anlatan Başkan Zeki Kayda, “ Belediye olarak sağlık merkezi için yer tahsis ettik. Değerli dostum Ahmet Özbaş, benim bu isteğimi geri çevirmedi ve rahmetli annesi adına merkezin yapımını üstlendi. Vatandaşlarımızın sağlık hizmeti alabilmesi için Gaffar Okkan ve Bektaşlar Mahallelerinde sağlık evlerini hizmete açtık. Sırada, Kabazlı, Çamurhamamı, Mersinli ve Sarıpınar Mahalleleri var. Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sarıpınar Mahallemize Sağlıklı Yaşam Merkezi yapılması için Salihli Belediyesi olarak protokole hazırız ” dedi.
Salihli’ye 2016 yılında Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi işbirliğinde 100 Milyon Liralık yatırım yapılacağını müjdeleyen Başkan Kayda, “ Salihli OSB 2.Etap kamulaştırma çalışmalarını 11 ayda bitirdik. Salihli’mizin ve OSB’nin tek eksiği doğalgaz. Manisa Milletvekilimiz Selçuk Özdağ’dan Salihli’ye doğalgaz ve fakülte gelmesi için destek bekliyoruz. Tarihi ve doğal güzellikleri, kültürü, tarımı, sanayisi ve 160 bin nüfusuyla birçok ilden büyük olan Salihli bunları hak ediyor. Aile Sağlığı Merkezimiz, Kırveli Mahallesi ile Salihli’mize hayırlı uğurlu olsun. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum ” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Zeki Kayda ve Ahmet Özbaş’a plaket verilerek 11 Nolu Nuriye Özbaş Aile Sağlığı Merkezi, protokol tarafından törenle hizmete açıldı.